Beheer eenvoudig uw site

Ook iemand zonder technische kennis kan goed met een CMS pakket overweg. Het is niet nodig om een programmeur te zijn voor het bouwen van uw eigen site. Als u leert hoe een CMS systeem werkt, dan kunt u die kennis later ook weer gebruiken. Doet u het onderhoud van de websites van klanten erbij, dan zorgt dat toch weer voor extra inkomen. U heeft er dus niet alleen iets aan voor uw eigen websites. Een goed startpunt is het artikel . U leest op die pagina meer over de verschillende mogelijkheden die u met een CMS pakket krijgt. Er zal amper kennis nodig zijn van het maken van websites. Aanpassingen aan uw website aanbrengen kan op een eenvoudige manier via het beheerpaneel. De inloggegevens van uw beheerdersaccount kunt u zelf instellen tijdens de installatie van het CMS systeem. U wordt bij de installatie bijgestaan door een apart installatiescript.

Een beheerdersaccount wordt tijdens de installatie van het content management systeem aangemaakt. Met dit account kunt u inloggegevens op het beheerpaneel en de door u gewenste aanpassingen doen. Ook voor het gebruik van het beheerpaneel is geen diepgaande kennis van de techniek nodig.

In de beheeromgeving van het content management systeem kunt u de metagegevens voor de zoekmachines per afzonderlijke pagina instellen. Denk aan de zoekwoorden waarop uw website gevonden moet worden. Daarnaast is er een zogeheten meta description in te voeren per afzonderlijke pagina. U hoeft zelf geen programmeerwerk te verrichten om qua zoekmachine optimalisatie goed te zitten met uw website. Het is verder leuk als uw website een beetje goed gevonden wordt in de zoekmachines. Ook helpt een CMS pakket u vaak bij het vindbaar maken van uw website. In de beheeromgeving kunt u op diverse plekken de zoekwoorden invoeren. Zorgen dat de zoekmachines ze op een begrijpbare manier aangeleverd krijgen, dat doet het CMS pakket voor u.