Beheer van uw startpagina

U kunt met een startpaginascript een speciaal type website bouwen. U kunt slechts een enkel soort website bouwen met een dergelijk script, namelijk uitsluitend een startpagina website. U kunt dochterpagina’s aanmaken en deze een eigen onderwerp geven. U kunt zoveel startpagina’s op uw website aanmaken als u wilt. Bij het startpagina aanmaken kunt u opgeven aan welk subdomein een dochterpagina gekoppeld moet worden. U hoeft deze subdomeinen niet zelf steeds aan te maken in de nameserver. De aanbieder kan u ondersteunen met het instellen van uw hosting pakket zodat dit goed verloopt.

Meer informatie is te vinden op de pagina . Een dergelijk script is meestal niet aan de prijs.. Via de aanmeldpagina meldt een bezoeker zich eenvoudig aan om een eigen startpagina samen te stellen. In de beheeromgeving waar ze daarna kunnen inloggen, kunnen ze hun startpagina’s gemakkelijk beheren. De gebruiker maakt een eigen startpagina met een simpel formulier aan.

Er is nog een interessante eigenschap van het script. Daarover is ook via de genoemde link te lezen. Een mooie eigenschap is namelijk dat u geld kunt verdienen met het verkopen van links op uw startpagina website. U hoeft zelf geen moeite te steken in het plaatsen van de links. De website moet natuurlijk wel goed bezocht worden. Echter wanneer er een link gekocht wordt, controleert het script zelf de betaling en plaatst ook zelf de link.

Wilt u een goede startpagina website maken dan zult u met een aantal dingen rekening moeten houden. Primair moet de website er voor de bezoekers goed uitzien. Zorg dat de website snel geladen wordt. Is het mogelijk om HTTPS te gebruiken, doe dit dan. Blijkt uit het gedrag van de bezoeker dat u een waardevolle website heeft? Zoekmachines zullen dan ook in hun systeem een markering zetten waarmee wordt aangegeven dat het om een kwalitatieve website gaat.

De meeste startpagina’s zijn Nederlandstalig. Het is nu eenmaal een Hollands fenomeen. De structuur en de opmaak zoals wij die van de startpagina’s kennen zul je niet snel in andere landen vinden. Een dergelijk script zal in de regel in PHP worden gemaakt. Het script zal in de regel gebruik maken van een database. Het installeren van het script is vrij eenvoudig. Er is vaak vanuit de aanbieder ondersteuning te krijgen voor het script.