CMS pakket voordelen

Uw zakelijke website kan met behulp van een tool worden samengesteld. Een dergelijke tool wordt daarnaast wel een CMS pakket genoemd. Meer over een goede website beheer tool vindt u op Afkorting CMS. Na het aanschaffen van het CMS systeem kan het direct op uw webhostingpakket worden geïnstalleerd.

Net na het overzetten van de bestanden kunt u de website bezoeken, zodra het installatiescript wordt gestart. U stelt de website titel en de meta gegevens gedurende de installatie. Er wordt u verder gevraagd de inloggegevens voor uw beheerdersaccount in te voeren. U kunt met dit account inloggen op de beheeromgeving en beheerderstaken uitvoeren.

Wilt u een formulier aanmaken op uw website, dan kan dat prima. De velden van het formulier mag u volledig zelf samenstellen. U kunt zo simpel diverse formulieren toevoegen op uw site. Verplicht of niet verplicht stelt u per veld in. U zult ingezonden formulieren ontvangen op uw e-mailadres. U kunt hiervan het e-mailadres per afzonderlijk formulier instellen. U kunt verschillende formulieren dus naar diverse e-mailadressen laten versturen.

Met het CMS programma kunt u producten en diensten middels uw website te koop aanbieden. U kunt het zo instellen dat naast de bestelling bovendien de betaling online verloopt. Nadat de klant heeft betaald, krijgt hij direct toegang tot de downloadbare onderdelen van een product. Zelf hoeft u daar alleen de betaalkoppeling voor in te stellen. Nadat er een bestelling is gedaan krijgt de koper een e-mail met een download link naar eventuele downloadbare onderdelen. De inhoud van deze e-mail kunt u enigszins naar eigen inzicht wijzigen. Dat is verder met veel andere teksten op uw website mogelijk. Het is mogelijk om het CMS systeem eerst te zien voordat u het koopt.