Een nieuwe advertentie site runnen

Gebruikt u een marktplaats CMS, dan is het eenvoudig om uw marktplaats website daarmee te beheren. U heeft de software binnen een vloek en een zucht werkend. De eerste keer dat u de site bezoekt wordt het installatieprogramma gestart. Globale instellingen kunnen tijdens de installatie worden ingevuld. Zo kunt u de meta gegevens van de website invoeren. Via het installatiescript zijn ook de gegevens voor de databaseverbinding in te voeren. Tevens kunt u een beheeraccount aanmaken. De gebruikersnaam en het wachtwoord geeft u tijdens de installatie op.

Op de website marktplaats script kopen staan de voordelen van een dergelijk script genoemd. U kunt op uw website een optie aanbieden om adverteerders zich te laten aanmelden. Met dit registratieformulier maakt de adverteerder een eigen account aan. De adverteerder kan met een eigen account advertenties aan de website toevoegen. U kunt aanvullende opties aanbieden bij de advertentieplaatsing waarmee u inkomsten kunt genereren.

De advertenties die u als laatst bekeken heeft, zijn zichtbaar binnen een apart component op uw website. Een bezoeker kan eenvoudig de spullen vinden die hij of zij zoekt, omdat alle advertenties in een rubriek kunnen worden geplaatst. Uw eigen advertentie website kan op deze manier betaalbaar gemaakt worden.

Middels het beheerpaneel zal het doorvoeren van aanpassingen een peuleschil zijn. De diverse onderdelen waaruit uw website is opgebouwd, hebben in een marktplaats CMS pakket een eigen beheerscherm. Zo weet u na enige tijd in welk specifieke scherm u moet zijn voor het doorvoeren van een bepaalde aanpassing.