Een nieuwe startpagina bouwen

Wellicht heeft u bij een bestaande startpagina website al eens een dochterpagina aangemeld. En heeft u nu behoefte aan een eigen startpagina website. Deze optie is mogelijk. Zelfs als u weinig technische kennis heeft. Dat is eenvoudig te realiseren via een PHP CMS script. Daar is meer over te lezen in het artikel Eigen startpagina. Een dergelijk script is in de programmeertaal PHP gemaakt. Voor een paar tientjes heeft u al zo een handig startpagina script. Het beheer kunt u met zo een script vanuit een beheergedeelte doen.

Staat u gebruikersregistratie toe, dan kunnen derden ook een startpagina aanmaken op uw website. De optie voor bezoekers om zich aan te melden kunt u op elk tijdstip aan en uit zetten. Staat gebruikersregistratie aan dan kan de bezoeker via een formulier zich aanmelden. Via een eigen account kan een gebruiker inloggen en zijn startpagina’s wijzigen.

Verder is de optie om een betaalde link toe te voegen er. Meteen na de betaling wordt de link zichtbaar. Een eigen startpagina maken is dan niet meer nodig. De link kan worden toegevoegd aan een startpagina die reeds bestaat of aan de voorpagina van uw website. Het hanteren van diverse tarieven voor deze twee soorten links is mogelijk. Handig op het moment dat u wel links wilt naar uw website, maar geen zin heeft om uw eigen startpagina op de website van een ander aan te maken.

Tevens kunt u naast links allerlei andere dingen toevoegen aan uw startpagina. U kunt teksten, knoppen en het laatste nieuws weergeven. RSS feeds van verschillende websites tonen is geen enkel probleem. Zo voegt u op diverse manieren weer extra waarde toe aan uw startpagina. U kunt een subdomein aan iedere individuele startpagina koppelen. Via dit subdomein kan een bezoeker snel navigeren naar een specifieke dochterpagina. Alle dochterpagina’s worden in een lijst opgenomen. Zodat de zoekmachines de dochterpagina’s zullen vinden en indexeren.