Een responsive advertentie site runnen

Voor het bouwen van een werkende advertentiewebsite kan gebruik gemaakt worden van de scripttaal PHP. Wanneer u genoeg verstand heeft van programmeren kunt u prima iets schrijven. Een andere opties is het aanschaffen van een kant en klaar marktplaats CMS script.

Met het kopen van een kant en klaar script bespaart u ontwikkeltijd. Het programmeren van een script daar hoeft u zelf namelijk geen tijd meer in te stoppen op dat moment. Een script dat reeds is gemaakt, brengt minder kosten met zich mee dan het inhuren van een PHP programmeur. Mocht er iets mis zijn met het script, dan heeft u een aanspreekpunt bij een kant en klaar script.

Is een kant en klaar script precies wat u zoekt? De pagina Wil je een eigen advertentiesite maken? kan u verder helpen. Als u de links volgt, komt u op de website van de aanbieder van het PHP script. De betaling dient online te geschieden. Zodra u heeft betaald, krijgt u direct toegang tot de downloadpagina. De download link ontvangt u ook in een e-mailbericht. Mocht het nodig zijn om het script ooit opnieuw te downloaden, dan kunt u de link in de e-mail gebruiken.

Op deze wijze is het downloaden van nieuwe versies ook mogelijk. U kunt de bestanden na het uitpakken op uw webruimte plaatsen. Om het script te kunnen gebruiken is het aanmaken van een database noodzakelijk. Het is gebruikelijk dat er voor de nieuw website een afzonderlijke database wordt toegevoegd aan het systeem.

Gedurende het installatieproces kunt u de titel en de gegevens voor de zoekmachines invoeren in het eerste scherm. Het 2e scherm geeft u de mogelijkheid om de databaseverbinding in te stellen. In het 3e scherm mag u zelf de inloggegevens voor uw beheerdersaccount kiezen.