Een responsive advertentiesite bouwen

Een advertentie script kan een hoop functionaliteiten hebben. Met het aanbieden van onder andere de topadvertentie is een inkomen te generen met uw advertentie website. Men kan dan voor een vast bedrag een bepaald aantal dagen bovenaan staan met de advertentie. De opties voor de topadvertentie zijn volledig naar eigen inzicht aan te passen.

Het artikel Professionele marktplaats maken bevat een link naar een website waar het script aan te schaffen is. Men heeft PHP gebruikt voor het ontwikkelen van het script. Houd er rekening mee dat het script een database zal gebruiken. De kans is groot dat u ook met het script overweg kunt als u weinig kennis van de techniek heeft. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan.

Dit beheerdersaccount kan worden gebruikt om de website instellingen te wijzigen. Het aantal afbeeldingen dat men bij een advertentie kan plaatsen kunt u gemakkelijk zelf instellen. Zo kunt u het aantal afbeeldingen instellen op de beschikbare schijfruimte.

Via een speciaal daarvoor bedoeld formulier kan op een advertentie worden gereageerd. U kunt vanuit iedere advertentie dit formulier gemakkelijk opvragen. Spam zal daarbij zoveel mogelijk worden tegengehouden. Vermoedt men een frauduleuze advertentie, dan kan dat ook via een speciaal formulier worden gemeld.

Het script bevat verder de mogelijkheid om op advertenties te bieden. Of bieden is toegestaan kan de adverteerder zelf per advertentie instellen. De adverteerder wordt per e-mail van ieder bod op de hoogte gesteld. Bij elke advertentie is te zien wat op dat moment het hoogste bod is. Bij elk bod krijgt de adverteerder een knop te zien om contact op te nemen met de persoon die het bod heeft uitgebracht. Als iemand een bod wil intrekken, dan kan dat ook gemakkelijk. Een bod kan worden verwijderd door zowel de adverteerder als de persoon die het bod heeft uitgebracht.