Een uitgebreide advertentie site bouwen

Voor ieder type website bestaat er wel een PHP script. U kunt bijvoorbeeld met een marktplaats PHP script een eigen advertentie website in elkaar zetten. Samen met het script wordt er ook een beheerpaneel geleverd. De beheeromgeving geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld de kleuren aan te passen. Het artikel eigen marktplaats geeft u meer inzicht in dit script. U kunt via een FTP verbinding de bestanden kopiëren naar de server. Tijdens de eerste keer dat u de site bezoekt, zal het installatieprogramma worden geactiveerd. Wanneer u bezig bent met de installatie, is er de mogelijkheid om de meta gegevens van de website in te vullen. Denk aan een titel en de gegevens voor Google.

Het mooie van het marktplaats CMS systeem is dat u geen enkele opmaakcode hoeft te typen op het moment dat u dat niet wilt. Meestal zal men gebruik maken van een rich text editor. Heeft u geen kennis van de techniek, dan is een CMS pakket bij uitstek de tool om een professioneel ogende website te maken. Het is ook mogelijk om producten van andere bedrijven aan te bieden als u dat wilt. U kunt affiliate feeds inladen in verschillende formaten. U kunt met behulp van zo een feed producten van andere partijen aanbieden op uw site.

Het beheer van uw website middels een marktplaats CMS systeem vereist geen enkele technische kennis. Middels het beheerpaneel zal het doorvoeren van aanpassingen een peuleschil zijn. De diverse elementen waaruit uw website bestaat, hebben een eigen beheerscherm toegewezen. Van ieder scherm weet u na enige tijd welk onderdeel daarmee kan worden aangepast.