Een website laten maken

Betaalt u voor het gebruik van een website builder dan nog zullen er beperkingen zijn. U kunt niet zomaar iedere functionaliteit toevoegen die u wilt. Zou u uw website naar een andere website builder willen verhuizen? Het overzetten van de website inhoud kan dan een tijdrovende klus zijn.

Het gebruik van een CMS systeem is een andere optie. Het aantal mogelijkheden is groter als u van een CMS pakket gebruikmaakt. CMS staat voor content management systeem. Een hele mond vol maar eigenlijk houdt het een tool in waarmee het beheer wordt vereenvoudigd. Wilt u meer over CMS pakketten weten, raadpleeg dan eens cmssysteemleren.wordpress.com. U kunt bij een CMS pakket wel functionaliteiten toevoegen. Dit geeft u een stuk meer vrijheid ten opzichte van de website builders. Daarnaast zult u webhosting en een eigen domein moeten hebben. Verwacht qua kosten niet meer dan een paar tientjes per jaar. Een domeinnaam zal hoogstens een tientje per jaar kosten. U zult voor webruimte enkele tientjes per jaar betalen. Maar als u goed zoekt zal er ergens reeds een aanbieding zijn waar u het eerste jaar minder dan 10 euro betaalt.

Van iedere pagina kunt u aangeven wat de zoekwoorden zijn. Dit zorgt voor betere Google posities. Met behulp van de link komt u bij een artikel waarin u zo een CMS systeem kunt vinden. Een laatste mogelijkheid die we noemen is het inladen van een eigen HTML template. Een grafisch ontwerper kan een HTML design voor u maken. Daarna leest u het HTML bestand dat is geleverd door de webdesigner in. Dit is echter niet verplicht. Daarnaast is het kiezen van een met het CMS systeem geleverd thema een optie.

Een wijziging aan de website is eenvoudig door te voeren. Hiervoor heeft het CMS systeem een uitgebreid beheerpaneel. U bereikt dit beheeromgeving door met uw beheeraccount in te loggen. Tijdens het installeren van het CMS systeem wordt dit administrator account gecreëerd. Tijdens de installatie heeft u de optie een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Het is daarnaast mogelijk om voor anderen een account aan te maken en anderen zo toegang te geven. Bijvoorbeeld voor een collega die daarnaast aan de website werkt.