Een website laten samenstellen

Het zelf maken van een website is heel simpel indien u de beschikking heeft over een CMS systeem. Iedereen die een computer kan besturen, kan ook een website aanpassen. Via een beheeromgeving is het extra eenvoudig. Of u nu een pagina toevoegt of een kleur aanpast, uw wijziging is direct zichtbaar op de website. Met een CMS pakket hoeft u niets over HTML en CSS te weten. Het is niet nodig om iets over kleurcodes te weten om een kleur te veranderen. Dat is een groot voordeel indien u niets weet over HTML of CSS. Er wordt vaak een grens tussen de layout en de content getrokken, waardoor de kans op fouten wordt verkleind.

Een CMS is het andere alternatief. Het gebruik van een CMS systeem geeft u een stuk meer mogelijkheden. De afkorting CMS staat voor content management systeem. In gemakkelijke taal betekent dit inhoud beheer systeem. Op Zakelijke CMS website laten maken kunt u over dergelijke systemen meer lezen. Het is mogelijk om uitbreidingen bovenop het CMS systeem te installeren. U heeft dus meer mogelijkheden dan bij een website builder. Tevens heeft u een domeinnaam en webruimte nodig. Qua kosten valt het allemaal mee. Een domein heeft u vast voor minder dan 10 euro per jaar. Voor webruimte zal het niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar zijn. Veel providers bieden korting voor het 1e jaar aan.

Een database voor het opslaan van de gegevens is vaak noodzakelijk voor het gebruik van een CMS systeem. Het is van belang dat u dan webruimte aanschaft waar het gebruik van een database geen enkel probleem is. Een database wordt gebruik om de inhoud van uw website in op te slaan. Als een bezoeker uw website bezoekt, wordt de database gebruikt voor het ophalen van de gegevens.

Een verandering is behoorlijk simpel aan te brengen. Met behulp van een beheerpaneel dat onderdeel is van het CMS voert u een dergelijke aanpassing makkelijk door. Met uw administrator account kunt u inloggen in het beheerpaneel. Uw administrator account wordt tijdens het installeren van de software gecreëerd. De installatie zal hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord aan u vragen. Het plaatsen van extra beheerders is daarnaast mogelijk. U kunt dan samen aan de website werken.