Eenvoudige website laten samenstellen met CMS systeem

Wilt u zelf een website beginnen? U kunt kiezen uit diverse opties voor het maken van een eigen site. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. Verder kunt u eigen webhosting gebruiken voor het maken van een website. U maakt dan gebruik van CMS software.

Zou u graag een CMS gebruiken voor het bouwen van uw website? Andere noodzakelijke stappen zijn dan het afsluiten van webhosting en het registreren van uw eigen domein. Een CMS pakket is vrij eenvoudig uit te breiden met extra functies. Bij een website builder loopt u tegen een beperking aan qua mogelijkheden. U bent afhankelijk van de mogelijkheden die de aanbieder geprogrammeerd heeft. Op de pagina een eigen website is meer over CMS systemen te lezen.

Zou u graag zelf een site bouwen? Er zijn voldoende mogelijkheden voor het maken van een website. U kunt daarvoor een website builder gebruiken. Maar u kunt ook een website installeren op uw eigen webhosting pakket. Een tool waarmee dat kan heeft een content management systeem.