Eigen CMS website

U zult een aantal zaken moeten regelen als u een eigen website gaat maken. Daarbij wilt u meestal de website op uw eigen domeinnaam plaatsen. Het is verstandig om de domeinnaam niet te lang te maken. Probeer daarbij te kiezen voor een domeinnaam die enigszins beschrijvend is voor de website. Verder zult u een webhosting pakket moeten aanschaffen. Er zijn veel aanbieders van webhosting. Wat daarbij handig is, is dat u wel een webhosting pakket aanvraagt waar u de beschikking krijgt over een eigen database. Immers heeft u ook een CMS systeem nodig en deze slaat gegevens in een database op.

Een CMS is vaak ontwikkeld met PHP. Bij het merendeel van de aanbieders is het geen probleem om PHP te gebruiken. Dit zorgt voor tamelijk wat keuzevrijheid. In het artikel cms systeem kunt u meer over een eigen website maken lezen. Voor de meeste mensen is het geen probleem hun eigen website met een CMS te bouwen.

De prijzen van webhosting zijn vandaag de dag niet hoog. De kans is groot dat u vooral in het begin vooruit kunt met een relatief goedkoop pakket. Meestal betaalt u voor uw webruimte 12 maanden vooruit. Bij veel hosting aanbieders kunt u uw pakket gaandeweg naar een beter pakket upgraden. Een uitbreiding kan dan worden aangeschaft op het moment dat dit nodig is. Hoeveel het registreren van een domein kost, is afhankelijk van waar u het registreert en welke extensie u gebruikt. Een .com zal duurder dan een .nl domein zijn.

Om een CMS te kiezen is het natuurlijk wel belangrijk dat u van een aantal CMS systemen weet wat wel en niet kan. Het kan zo zijn dat u met een bepaald CMS pakket alleen een specifiek soort website kunt maken. Het is ook goed om te weten dat de plugins voor gratis CMS systemen vaak wel geld kosten. Om die reden zou u ook eens het aanbod aan commerciële systemen moeten bekijken.