Eigen website laten samenstellen

Bent u van plan een website in elkaar te zetten? Daarvoor zijn een aantal dingen nodig. Allereerst zal het hebben van een eigen domein handig blijken. Daarbij is het raadzaam om een aan uw onderneming gerelateerde naam te kiezen. Ook is het nodig om webruimte te hebben. Op de webruimte zullen de bestanden van uw website geplaatst worden.

Het installeren kan op diverse wijzen plaatsvinden. Soms dient u de gegevens van de databaseverbinding in te vullen in een bestand. Soms moet er voor het aanmaken van de database tabellen handmatig een script worden gedraaid. Veel vaker kan dit allemaal met een installatiescript, dat tijdens uw eerste bezoek aan de website gestart wordt. In dat geval zullen een hoop van de hiervoor genoemde handelingen door het installatiescript uitgevoerd worden.

Op de pagina kunt u meer informatie over een content management systeem vinden. Via de links navigeert u eenvoudig naar de website van de ontwikkelaar en aanbieder van het CMS pakket. De CMS software bevat een beheeromgeving waarmee u de website eenvoudig beheert. U kunt via het beheerpaneel de instellingen van uw website naar wens veranderen.

De beheeromgeving is een belangrijk onderdeel van het CMS programma. De beheeromgeving kan via een speciale link bereikt worden. U vindt via die link een inlogformulier. Zodra u bent ingelogd kunt u alle instellingen van uw website heel gemakkelijk wijzigen. U kunt ook andere beheerders aan het systeem toevoegen. U kunt dan samen met anderen aan de website werken.

U heeft veel zeggenschap over de formulieren op uw website. U heeft de volledige controle over de velden waaruit de formulieren bestaan. Daarbij kunt u velden zo instellen dat deze verplicht ingevuld moeten worden. De ingevulde formulieren ontvangt u per e-mail.