Gemakkelijk een uitgebreide portaal site runnen

Ziet u het wel zitten om zelf een startpagina website te beginnen? Ook wanneer u niets van de techniek weet, kunt u met de juiste tools prima aan de slag. Er is een PHP script waarmee het gemakkelijk kan. Lees snel verder wanneer u daar meer over zou willen weten.

Staat het bouwen van een startpagina site op uw planning? Met behulp van het juiste PHP script is dit gemakkelijker. Het script wordt met handleiding geleverd. U kunt tevens vragen aan de ontwikkelaar over het script stellen. U kunt hosting erbij kopen als u dat wilt. U kunt snel verder lezen als u dit wel ziet zitten. Zo een PHP script wordt op de pagina Een eigen startpagina site bouwen besproken. Vanuit de ontwikkelaar van het script is support aan te vragen. Op de site van de aanbieder van het script vindt u de handleiding. Ook kan de aanbieder het script zonder extra kosten op uw hosting pakket installeren. Ook biedt de aanbieder hosting aan, die u samen met het script voordelig kunt aanschaffen.

Plaats eerst de bestanden op het webhostingpakket. Tijdens uw eerste bezoek aan de nieuwe website wordt de installatie gestart. De belangrijkste gegevens voor uw site geeft u tijdens de installatie op. U vult verder de gegevens van de database connectie in. Deze database zal door het script worden gebruikt om de content van uw startpagina website op te slaan.

U kunt het zo instellen dat bezoekers zich kunnen registreren voor het beheer van een eigen startpagina. Er hoeven geen mappen op de server aangemaakt te worden. Voor alle dochterpagina’s handelt een centraal stukje PHP code de browser-aanvragen af. De juiste informatie wordt door dit centraal stukje code uit de database opgehaald. Met het script kan ook de homepage van uw startpagina website worden gewijzigd. Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan men het aantal gewenste kolommen kiezen. Men kan de rubrieken heel gemakkelijk verplaatsen met behulp van de muis.