Gemakkelijk een uitgebreide portaal website vormgeven

Zou u graag een eigen linkportaal opzetten? Ook u kunt dit met de juiste tools zonder al te veel technische kennis doen. U zou het met behulp van een PHP script kunnen bouwen. Als u zou willen, kunt u er binnen enkele uren al aan werken.

U kunt over zo een script meer lezen op Een moderne portaal site bouwen. U kunt vanuit de aanbieder van het script gemakkelijk ondersteuning krijgen. Op de site van de aanbieder van het script vindt u de handleiding. Ook biedt de ontwikkelaar aan het script de eerste keer gratis voor u te installeren als u het script heeft gekocht. Ook biedt de aanbieder hosting aan, die u samen met het script voordelig kunt aanschaffen.

U zet na de aanschaf eerst de bestanden over naar uw webserver. De installatie wordt gestart bij uw eerste bezoek aan uw nieuwe startpagina website. Daarmee kunt u de belangrijkste gegevens voor uw nieuwe website opgeven. Tevens geeft u de gegevens voor de databaseverbinding op tijdens het uitvoeren van het installatie script. De database wordt gebruikt voor het opslaan van de content van uw website.

Een eigen startpagina laten maken door bezoekers is ook mogelijk. Dit zet u vrij eenvoudig aan via het beheerpaneel. Er hoeven geen mappen op de server aangemaakt te worden. Voor alle dochterpagina’s handelt een centraal stukje PHP code de browser-aanvragen af. Er wordt gekeken welke dochterpagina wordt aangevraagd. U kunt met behulp van de beheeromgeving ook gemakkelijk wijzigingen aan de homepage aanbrengen. Het aantal kolommen waaruit een nieuwe startpagina dient te bestaan, kan bij het aanmaken van de startpagina worden geselecteerd. Met de muis kunt u rubrieken naar hun gewenste positie slepen.

Het is mogelijk om links aan derden te verkopen. Dat kan vrij eenvoudig met het betreffende script. Voor een homepage link kan een ander bedrag worden gevraagd dan een gewone link. Met behulp van het script bouwt u eenvoudig een online inkomen op. Wanneer er geen problemen zijn opgetreden bij de betaling, wordt de aangemelde link direct toegevoegd.