Het opzetten van je eigen portaalsite

Waarschijnlijk wilt u graag uw eigen startpagina website oprichten. Hier kunt u meer over de opties lezen. Met alleen iets willen komt u er niet. Wilt u alles zelf bouwen dan kunt u lang bezig zijn met het maken van de startpagina website. De alternatieven bekijken is daarom verstandig.

In feite is een startpagina script een systeem waarmee het beheer van uw startpagina wordt vereenvoudigd. De bedoeling is dat u het startpagina script installeert op uw webhostingpakket. De broncode van het script controleert bij ieder websitebezoek welk subdomein wordt opgevraagd. De PHP code zoekt vervolgens de corresponderende pagina inhoud en toont die aan de bezoeker. Zo krijgt de bezoeker de startpagina te zien die bij het subdomein hoort.

U kunt de pagina Eigen startpagina doorlezen in het geval dat u wel oor naar zo een soort script heeft. Wanneer u het script aanschaft, hoeft u niet zelf meer te programmeren in PHP. Het PHP script maakt het u gemakkelijk om een eigen startpagina website samen te stellen. U mag bij het van een startpagina zelf kiezen welk subdomein er aan de startpagina moet worden gekoppeld. Van de verschillende opties staat op de website van de aanbieder uitgelegd hoe u ze kunt gebruiken.

Het startpaginascript is zo opgezet dat gebruikersinvoer wordt gecontroleerd. Dit is belangrijk om het systeem tegen slechte intenties te beveiligen. Een prima beveiligd startpaginascript is cruciaal aangezien men van buitenaf een account kan registreren.