Het opzetten van uw nieuwe portaalsite

Een startpagina website is tegenwoordig meer dan alleen maar een catalogus vol met links. Het is steeds vaker een mogelijkheid om allerlei andere widgets toe te voegen aan een pagina. Bent u in het bezit van een startpaginascript, dan kunt u zelfs een eigen startpagina website runnen. Wilt u meer over een dergelijk script weten, dan is het slim om Eigen Startpagina door te nemen. U kunt op die pagina een link vinden waarmee u aan een betaalbaar startpaginascript kunt komen.

Wilt u inkomsten met het startpaginascript genereren, dan worden daarvoor verschillende faciliteiten geboden. Het bevat functies waardoor u simpel links kunt verkopen. Met behulp van het beheergedeelte is het enorm makkelijk om het bedrag in te stellen dat u voor een link vraagt. Er is bovendien een handleiding beschikbaar waarin de stappen daarvoor staan beschreven.

Het aanmaken van een banner is zeer gemakkelijk en er is geen FTP voor nodig. U kunt bannerruimte verhuren, maar tevens een Adsense blok is snel toegevoegd. Hier wordt in de handleiding van het script uitgebreid aandacht aan besteed.

Voor linkbuilding zijn startpagina’s erg handig. Op een startpagina website zult u een aantal dochterpagina’s aantreffen. U kunt per afzonderlijke startpagina een subdomein instellen. Men kan opgeven welke subdomein men graag gekoppeld heeft aan zijn startpagina. Op deze wijze zijn de startpagina’s rondom een bepaalde zoekterm te bouwen. Per afzonderlijke rubriek op een startpagina kunt u een stuk tekst aanmaken over het betreffende thema.

Eerder las u het al in dit artikel. Het is mogelijk om extra widgets aan de dochterpagina’s toe te voegen. Zo is het plaatsen van een nieuwsblok een mogelijkheid. Een andere optie is een weerkaartje toevoegen. Met het script kunt u een dergelijke widget erg makkelijk op 1 of meer startpagina’s aanmaken. U hoeft niets over websites ontwikkelen te weten. Zou u een kleur willen veranderen, dan is dat middels het beheerpaneel zeer gemakkelijk gedaan.