Je eigen website laten samenstellen met CMS systeem

Betaalt u voor het gebruik van een website builder dan nog kan het platform niet alles wat u wellicht zou willen. Uw mogelijkheden zijn afhankelijk van de keuzes die de ontwikkelaars van de website builder hebben gemaakt. Wilt u overstappen naar een andere website builder? Het overzetten van de website inhoud kan dan een tijdrovende klus zijn.

Een CMS is het andere alternatief. Het aantal mogelijkheden is groter als u van een CMS pakket gebruikmaakt. CMS betekent “content management systeem”. In gemakkelijke taal betekent dit inhoud beheer systeem. Op Professionele website laten bouwen kunt u over dergelijke systemen meer lezen. U kunt bij een CMS pakket wel functionaliteiten toevoegen. Dat is een groot pluspunt van CMS programma’s. Naast een CMS systeem is ook een eigen domein en webruimte nodig. Verwacht qua kosten niet meer dan een paar tientjes per jaar. Een domeinnaam zal hoogstens een tientje per jaar kosten. Voor webruimte zal het niet meer dan enkele tientallen euro’s per jaar zijn. Veel providers bieden korting voor het 1e jaar aan.

U kunt met een CMS de belangrijke meta tags toevoegen aan iedere pagina. Zo krijgt uw website gunstige posities in de zoekmachines. Via de link komt u bij een artikel waarin u zo een CMS systeem kunt vinden. Een eigen HTML ontwerp inladen is overigens geen enkel probleem. Een HTML design kan voor u worden geschreven door een webdesigner. Daarna leest u het HTML bestand dat is geleverd door de webdesigner in. Zo geeft u toch weer een uniek tintje aan uw website. Echter zal het CMS pakket verder worden geleverd met een aantal hedendaagse layouts.

Een aanpassing is uiterst makkelijk aan te brengen. Dit kunt u middels het beheergedeelte van het CMS systeem doen. Door met uw beheeraccount in te loggen is het beheerpaneel gemakkelijk te bereiken. Uw administrator account wordt gedurende het installeren van de software gecreëerd. U mag hiervan de username en het wachtwoord kiezen tijdens de installatie. Het aanmaken van extra beheerders is bovendien mogelijk. Een eigen HTML template laden in het CMS systeem is dikwijls mogelijk. Die kunt u door een webdesigner laten ontwikkelen. Het is echter niet per se nodig. Een alternatief is het gebruiken van een met het CMS pakket meegeleverd thema. Het kan zijn dat u nog van thema kunt veranderen na het plaatsen van enkele pagina’s. Onthoud echter wel dat het relevant is om van te voren al een idee te hebben van hoe uw website eruit moet zien. Later naar een eigen HTML template omschakelen kan gaandeweg lastiger worden. Veel thema’s van het CMS systeem zelf zijn zo gemaakt dat het wisselen van thema enorm eenvoudig kan.