Maak uw eigen marktplaats

Een extra inkomen is met affiliate marketing op te bouwen als u het serieus aanpakt. Een voordeel is dat u zelf geen product hoeft te ontwikkelen. Zijn er bepaalde producten die u toch al graag aan anderen aanraadt? Dan is het wellicht mogelijk om ermee te verdienen op affiliate basis. Met een eigen website is affiliate marketing niet eens zo heel lastig te doen. Deze website kan op verschillende wijzen zijn opgebouwd.

Men maakt soms een affiliate webshop. Nauwelijks te onderscheiden van de echte webshop. Het grote voordeel van een affiliate webshop is dat u geen producten hoeft te versturen naar de klant. De feitelijke verkoper stuurt de producten op. Affiliate advertenties worden ook vaak op reguliere marktplaats websites geplaatst. Dit is met een advertentie script relatief gemakkelijk te realiseren. Hier volgt een link naar een artikel met meer informatie over zo een script: advertentie website maken. U kunt de affiliate advertenties dan op uw eigen marktplaats plaatsen en bezoekers aantrekken met SEO.

U kunt het zo instellen dat uw eigen marktplaats een platform voor adverteerders wordt, waaraan u geld verdient. Er is een aanmeldformulier op uw website te vinden waarmee men zich kan registreren. Wanneer de adverteerder het formulier goed heeft ingevuld, krijgt hij de beschikking over een adverteerdersaccount. Dit gebruikersaccount kan worden gebruikt voor het beheren van de eigen advertenties. Via deze omgeving kan ook eenvoudig worden betaald voor eventuele betaalde opties waarvoor de adverteerder gekozen heeft. U kunt per categorie de belangrijkste zoekwoorden invoeren. Verstand van de technische invulling is niet vereist. U hoeft alleen de gegevens in te vullen. Diverse betaalgateways worden ondersteund. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft.

Via een formulier die bij een advertentie te zien is, kunnen bezoekers een reactie achterlaten. Met 1 muisklik haalt u dat formulier tevoorschijn. Het advertentie script zal daarbij letten op eventuele spam. Verdachte advertenties kunnen door bezoekers ook worden gemeld bij u. Via een druk op de knop kan een adverteerder reageren op een interessant bod. De topadvertentie biedt mogelijkheden om met een eigen advertentie website geld te verdienen. U stelt in de beheeromgeving vrij gemakkelijk in welke betaalde plaatsingsopties u biedt. Ook plaatst u gemakkelijk banners binnen de bannerruimtes die zijn gereserveerd binnen het script. U kunt bijvoorbeeld op deze wijze affiliate banners aan uw advertentie website toevoegen.