Site maken tools

Zou u graag een CMS gebruiken voor het bouwen van uw website? Dan is het ook raadzaam om webhosting af te sluiten en een eigen domein te registreren. Aan een CMS pakket is relatief gemakkelijk aanvullende functionaliteit toe te voegen. Bij een website builder loopt u tegen een beperking aan qua mogelijkheden. U bent erg afhankelijk van de aanbieder van het platform.

Zou u graag zelf een site bouwen? Er zijn verschillende mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken. U kunt een online platform kiezen voor het maken van de nieuwe website. U kunt verder gebruik van eigen webhosting maken om uw site op te bouwen. De tool die u dan installeert, wordt een content management systeem genoemd. Over CMS pakketten kunt u meer lezen op de pagina CMS definitie.

Als u kiest voor CMS software dan schaft u dit online betaalbaar aan. De registratie van een eigen domein en het afsluiten van een webhostingpakket zijn dan ook noodzakelijke stappen. U kunt een CMS systeem redelijk makkelijk uitbreiden met extra functionaliteit. Vaak bent u beperkt qua opties die een website builder biedt. Er is een sterke mate van afhankelijkheid van de opties die aanbieder heeft ontwikkeld. De bestanden van het content management systeem kunt u eenvoudig op de webruimte plaatsen. Tijdens uw eerste bezoek aan de site zal het installatie script gestart worden. U kunt tijdens het installeren verschillende website instellingen doorgeven.