Site tools

Met wat basiskennis kunt u prima zelf aan de slag met uw eigen website. U kunt gebruik maken van een website builder. U zult vroeg of laat echter tegen beperkingen aanlopen op het platform. Er zijn verschillende tools voor het in elkaar zetten van uw eigen website. De website kan op een online platform zoals Wix worden gebouwd. Daarbij zult u wel vastzitten aan de beperkingen van het platform. Een alternatief hiervoor is het gebruiken van een content management systeem. Het is mogelijk om zonder beperkingen add-ons te installeren bovenop het CMS pakket.

Een formulier toevoegen op uw website is simpel te doen. Hierbij mag u zelf bepalen uit welke velden het formulier bestaat. Op deze wijze zijn er verschillende typen formulieren aan te maken. Of het om een verplicht veld gaat is per afzonderlijk veld aan te geven. U zult ingezonden formulieren ontvangen op uw e-mailadres. Waar een formulier naar toe moet worden verzonden, is per formulier in te stellen. U kunt verschillende formulieren dus naar verschillende e-mailadressen laten versturen. De formulieren zijn zo in elkaar gezet dat ze spam eruit filteren.

Belangrijke gegevens die relevant zijn voor de zoekmachines, stelt u per onderdeel eenvoudig in. Ook op het gebied van zoekmachine optimalisatie zit uw website met een CMS pakket doorgaans goed in elkaar. Meer over een dergelijk pakket kunt u vinden op . Het plaatsen van frisse content is kinderspel met CMS software. Met de aanschaf van een CMS pakket koopt u een website template en een beheerpakket in één. Met behulp van een CMS programma is het in elkaar zetten van de website prima te doen. Verstand van het technische aspect is geenszins nodig. Zo is het ook niet meer noodzakelijk om een expert in te schakelen. Heeft u een klein budget dan is dit ideaal. Er kan voor iets natuurlijk toch een programmeur nodig blijken. Echter zal het meeste werk gewoon door uzelf te doen zijn.