Startpaginabeheer

Men bedoelt vaak een gewone website wanneer men zegt een eigen website te willen beginnen. Een ander soort website bouwen is ook prima mogelijk. Het kan bijvoorbeeld om een startpagina website gaan. Dat is prima te realiseren met behulp van een startpaginascript. Wanneer u niet weet wat dit is, dan moet u denken aan een soort webgids. Meer informatie kunt u op de pagina Nieuwe startpagina maken vinden. Vaak gaat een dochterpagina over een specifieke onderwerp. Men kan op een dochterpagina weer rubrieken maken die over deelonderwerpen gaan.

Met een startpagina script past u uw eigen startpagina website binnen een handomdraai aan naar uw eigen smaak. De bezoeker heeft de mogelijkheid om zich aan te melden als beheer van een eigen startpagina. Hiervoor wordt op uw startpagina website een aanmeldformulier getoond. Er wordt een account aangemaakt waarmee kan worden ingelogd. Als de bezoeker is ingelogd kan hij een eigen startpagina maken.

Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan een subdomein worden gekozen. Er zal een melding worden weergegeven indien een subdomein al voor een andere dochterpagina wordt gebruikt. U wordt dan uitgenodigd om een nieuw uniek subdomein te bedenken en in te voeren. U kunt na het aanmaken van de startpagina direct beginnen met het toevoegen van content. Er kunnen meerdere dochterpagina’s door een beheerder worden aangemaakt. U kunt zelf instellen in welke kleuren de website wordt weergegeven. Een kleurschema kunt u maken op een aantal websites.

Omdat u zelf de beheerder van de website bent, hoeft u zich niet aan de regels van andere websites te houden. Er zal geen dochterpagina plotseling verdwijnen. Maakt u een startpagina bij een ander aan, dan is er een kans dat uw startpagina wordt weggehaald. Het script is ontwikkeld in de scripttaal PHP. Het draaien van PHP scripts is bij veel webhosting pakketten geen probleem. Het startpagina script biedt de mogelijkheid voor het generen van inkomsten.