Tools voor website bouwen

Ook als u geen verstand van HTML of CSS heeft is het mogelijk om zelf uw zakelijke website te maken. Diverse hulpmiddelen zijn er beschikbaar voor het zelf maken van uw zakelijke website. Het is op een aantal platformen gemakkelijk te doen. U kunt ver komen met een platform zoals Wordpress.com. Bedenk wel dat een website op zo een omgeving lastig is te verplaatsen naar een andere omgeving.

Een zakelijke website is ook op eigen webhosting in elkaar te zetten. U kunt dan de website ook gemakkelijker verhuizen als die behoefte ontstaat. Een website bouwen met eigen webhosting, daarvoor zult u een CMS systeem nodig hebben. Online zijn er een aantal content management systemen aan te schaffen. Het is de bedoeling dat u de bestanden van het CMS pakket overzet naar uw webhosting. De meeste content management systemen kunt u uitbreiden met behulp van add-ons.

Wilt u een grote mate van controle over uw website? De pagina bevat hierover informatie. Zoals reeds beschreven hoeft u geen technische kennis te hebben voor het gebruik van CMS software. Met behulp van een CMS programma zet u uw eigen website probleemloos in elkaar. Met het beheerpaneel dat wordt meegeleverd met het content management systeem, kunt u heel gemakkelijk wijzigingen doorvoeren.

Ook kunt u op een makkelijke manier de gegevens voor de zoekmachines aanleveren met een CMS programma. Dit zijn dingen die wellicht niet direct zichtbaar zijn voor u, maar wel belangrijk zijn.