Uw eigen advertentie website maken

Affiliate marketing kan ervoor zorgen dat u een extra inkomen opbouwt. Met affiliate marketing verdient u aan de promotie van de producten van anderen. Zou u bepaalde producten toch al aan anderen aanraden? Dan is het mooi wanneer u daar ook nog aan kunt verdienen. Heeft u een eigen website, dan is het mogelijk om u daarmee aan te melden bij een affiliatenetwerk zoals Daisycon. Uw website is op diverse manieren in te richten voor affiliate marketing.

Een affiliate webshop kan werken als deze goed wordt gevonden. Voor de leek is een affiliate webshop moeilijk van een echte webshop te onderscheiden. Het grote voordeel van een affiliate webshop is dat u geen producten hoeft te versturen naar de klant. Het verzenden van de producten neemt de feitelijke verkoper voor zijn rekening. Het is ook mogelijk een online marktplaats te maken en daar de affiliate advertenties toe te voegen. Heeft u een advertentie script, dan is dit niet zo heel lastig. Via Een marktplaats betaalbaar starten kunt u meer te weten komen over een dergelijk script. U kunt de affiliate advertenties dan op uw eigen marktplaats plaatsen en bezoekers aantrekken met SEO.

U kunt het zo instellen dat uw eigen marktplaats een platform voor adverteerders wordt, waaraan u geld verdient. Er is een registratieformulier aanwezig op uw website. Na het invullen hiervan wordt een account aangemaakt. Dit account kan gebruikt worden voor het aanmaken en wijzigen van advertenties. Bezoekers kunnen via een formulier reageren op een geplaatste advertentie. Per rubriek kunnen relevante metagegevens worden ingesteld. Het mooie hierbij is dat u zelf niet hoeft te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft.

Bezoekers kunnen via een formulier reageren op een advertentie. Het formulier is via de knop genaamd “Reageer” tevoorschijn te halen. Het script controleert of het bericht spam inhoud bevat. Bezoekers kunnen eventueel een klacht over een adverteerder indienen via een ander eenvoudig op te vragen formulier. Ook wanneer er een bod wordt geplaatst, ontvangt de adverteerder een e-mail. U kunt met een eigen advertentie website tegen een bepaald bedrag aanbieden om advertenties bovenaan te laten staan. De opties kunt u in de regel zelf instellen. U kunt verder nog banners bovenaan en onderaan de site plaatsen. Het is zo bijvoorbeeld mogelijk om er nog een inkomen naast op te bouwen met affiliate marketing.