Uw eigen startpagina op touw zetten

Een startpaginascript is een bepaald type CMS. Het startpaginascript is uitsluitend bedoeld voor het bouwen van uw eigen startpagina website. Het aanmaken van startpagina’s op uw website wordt zo kinderspel. Er zal geen limiet op het aantal dochterpagina’s dat u kunt aanmaken zitten. Bezoekers kunnen de dochterpagina’s via een eigen subdomein bereiken. Het is niet nodig bij de webhosting steeds de subdomeinen ook aan te maken. De ontwikkelaar kan u helpen aan de juiste instellingen op uw webruimte.

Meer informatie is te vinden op de pagina Goede startpagina. De meeste scripts zijn voor een paar tientjes al aan te schaffen.. Bezoekers kunnen een eigen startpagina beginnen door zich aan te melden op de registratiepagina. In de beheeromgeving waar ze daarna kunnen inloggen, kunnen ze hun startpagina’s gemakkelijk beheren. De gebruiker maakt een eigen startpagina met een simpel formulier aan.

Verder heeft het startpaginascript waar u via de link over kunt lezen een andere interessante feature. U genereert deze inkomsten met de verkoop van links. Deze links kan de bezoeker aanmelden en daarbij kan hij direct online betalen. Zelf hoeft u niets te doen voor de plaatsing van die links. Natuurlijk moet de website wel zo interessant zijn dat deze bezoekers aantrekt. Maar wanneer iemand een link koopt wordt de link automatisch geplaatst.

Maar er zijn verschillende factoren die bepalen of een startpagina website goed is. Primair moet de website er voor de bezoekers goed uitzien. En het mag ook niet lang duren voordat de website geladen is. SSL gebruiken is een pluspunt in de ogen van Google. Is de startpagina website voor de bezoeker goed en interessant? Uw website zal dan door de zoekmachines een hogere waardering krijgen.

De kans is groot dat u een Nederlandse startpagina bouwt. Heel gek is dat niet. Startpagina’s zijn immers een uitvinding van Hollandse bodem. In andere landen heb je voornamelijk zogeheten web directories. Voor het bouwen van een startpagina wordt PHP gebruikt. Het script zal zo zijn opgezet dat de gegevens worden opgeslagen in een database. De installatie van het startpaginascript is niet lastig. De aanbieder zal in veel gevallen ondersteuning bij het gebruik en de installatie bieden.