Wil je een eigen advertentiewebsite bouwen?

Voor het bouwen van een werkende advertentiewebsite kan gebruik gemaakt worden van de scripttaal PHP. Er is bij voldoende PHP kennis prima een advertentie script te bouwen. Verder is het mogelijk om een kant en klaar marktplaats CMS aan te schaffen.

Door een reeds bestaand PHP script te kopen, realiseert u een tijdsbesparing. Van uw kant hoeft er immers geen tijd meer te worden gestopt in het programmeren. Een script dat reeds is gemaakt, brengt minder kosten met zich mee dan het inhuren van een PHP programmeur. Mocht er iets mis zijn met het script, dan heeft u een aanspreekpunt bij een kant en klaar script.

Is een kant en klaar script precies wat u zoekt? Dan kunt u daar meer over lezen op de pagina Een nieuwe marktplaats maken. Door de links te volgen, kunt u bij de website van de aanbieder van het script komen. Daar kunt u meteen online betalen voor het script. Zodra u heeft betaald, krijgt u direct toegang tot de downloadpagina. Er zal verder een e-mail naar u worden gestuurd waarin de download link staat. Is het later nodig dat u het script opnieuw downloadt, dan kan dat via de link in de e-mail.

Op deze wijze blijft u toegang houden tot nieuwe versies. Na het uitpakken van de bestanden kunnen ze naar de webserver gekopieerd worden. Om het script te kunnen gebruiken is het aanmaken van een database noodzakelijk. Het is gebruikelijk dat er voor de nieuw website een afzonderlijke database wordt toegevoegd aan het systeem.

In het eerste scherm van het installatiescript heeft u de mogelijkheid een website titel en de metagegevens voor zoekmachines in te vullen. Het tweede scherm geeft u de mogelijkheid om de gegevens voor de database connectie in te voeren. U mag in het derde scherm een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen om in te loggen op de beheeromgeving.